Hellenic France Polsk Russian Italy Slovak Español Belarus

Esti Dutch English Deutch Dansk Soumi Norska Svenska
 


Salemfonden (Salemsäätiö)
Tarkoitus ja tehtävä

Salemfondenin perusti yksittäiset henkilöt ainoana tarkoituksenaan toimia siinä asiassa jota nimitetään Salemmurhaksi. Se oli julma pahoinpitely joka päättyi vain 17-vuotiaan Daniel Wretströmin kylmäveriseen murhaan. Säätiö toimii itsenäisesti, olematta sidoksissa mihinkään puolueeseen, järjestöön tai muuhun vastaavaan.

Säätiön tehtävänä on ylläpitää Danielin muistoa. Tämä tapahtuu järjestämällä julkisen muistohetken Danielin kuolinpäivän yhteydessä. Mutta säätiö ei aijo jättää asiaa siihen. Sen lisäksi tulemme aktiivisesti työskentelemään Danielin muiston ja niiden murhan ymprillä olevien traagisten asioiden esilletuomisessa laajemmalle yleisölle. Tätä tullaan mm. tekemään lentolehtisten jakelulla ja vastaavanlaisilla tiedotusmahdollisuuksilla.

Tulemme myöskin vaikuttamaan murhan taustalla olevien syiden esilletuomiseen. Esimerkiksi se tosiasia että motiivi ruotsalaisvastaiseen murhaan voidaan löytää poliitikkojen ja median käyttäytymisestä, että he omilla toimillaan ovat provosoineet esille yhteiskunnan jossa isänmaalliset tunteet ovat jotain rumaa. Nykyajan Ruosti on yhteiskunta jossa etniset muukalaiset hyökkäävät ruotsalaisten kimppuun politiikkojen hiljaisella hyväksynnällä, ilman että ryhdytään sopiviin toimenpiteisiin.

Pyrkimyksemme on tehdä kaikki mitä voimme muuttaaksemme tämän yhteiskunnan sellaiseksi yhteiskunnaksi jossa tämänlaista murhaa ei tapahdu uudestaan. Se on velvollisuutemme ruotsalaisina, velvollisuutemme isinä, velvollisuutemme äiteinä, velvollisuutemme siskoina ja veljinä. Mitä enemmän on heitä jotka lyövät nyrkkinsä pöytään ja sanovat että nyt riittää, sitä nopeammin voimme saada takaisin ruotsalaisen ja rauhaisan kansankodin.

Älä anna Danielin muiston vaipua unholaan.


Auta turvaamaan vuosittainen muistohetki Daniel Wretströmille.

Niinkin ison järjestelyn järjestäminen kuin muistohetki Danielille maksaa rahaa. Niihin kahteen aikaisempina vuosina järjestettyihin on rahat otettu yksityisistä lompakoista. Sillä tavalla ei aatteellisen järjestön kuulu toimia, Salemfondenin tarkoitus on kerätä rahaa kustantaakseen vuosittain toistuvan muistohetken. Siksi kehotetaan KAIKKIA lahjoittamaan rahaa Salemfondenille. Niin järjestöt, puolueet kuin yksityishenkilötkin. Rahat tullaan käyttämään lyhentämättömänä tarkoitukseen valaista kaikkea Danielin petomaisen murhan ympärillä. Rahat tullaan käyttämään lentolehtisten painattamiseen, varusteiden hankkimiseen ym. ym. Jokainen kruunu joka kerätään Salemfondeniin tulee käyttöön. Mikään avustus ei ole liian pieni, mikään avustus ei ole liian suuri.

"Jos kaikki muut lahjoittavat rahaa, niin minun avustusta ei tarvita" Mikään ei voi olla enempää väärin. Enää ei ole kyse siitä että istutaan paikallaan ja katsotaan kun muut ihmiset pistävät sielunsa työhön ja konttaavat polvillaan taistelun vuoksi. On korkea aika että KAIKKI patriootit pistävät kortensa kasaan ja auttavat. Danielin murha ei pelkästään merkinnyt sitä että Daniel kuoli, murha merkitsi että myös kansallinen vapaustaistelu sai puukoniskun kaulaan. Kansallinen liike olisi, niin kuin Daniel, kuollut jos emme olisi kerääntyneet ja yhdistyneet ja reagoineet ruotsalaisten kohtelua vastaan.

Yhdisty kaikkien tuntemasi kanssa ja kerätkää yhdessä rahaa ystäväpiirissäsi ja laitakaa avustuksenne yhteisesti annetulle postisiirrolle niin vältytte maksamasta postille 25 kr jokaisesta yksittäisestä avustuksesta.

Kaikki kansalliset järjestöt ja puolueet jotka ovat nimensä arvoisia tulee ehdotta antaa avustus puolueen ja järjestön nimissä. Muuten se on häpeällinen ja surkea.

Salemfonden
Box 365
114 79 STOCKHOLM
Sverige


Postisiirto: 451 83 85-2 maksun vastaanottaja GK. Merkitse lomakkeeseen "Salemfonden".

kontaktRead the article about the memorial march for Daniel Wretström in Salem 2002 [ Click here ]

Watch video footage from the memorial march for Daniel Wretström in Salem 2002 [ Click here ]

"Daniel Wretströms eftermäle" är en minnesskiva tillägnad Daniel där en del av vinsten går till Salemfonden. Beställ skivan från Nordiska förlaget.

En av låtarna på skivan spelades även på minnesstunden för Daniel som hölls en vecka efter mordet. Låten, som heter Till minne av Daniel Wretström, kan du lyssna på genom att [ klicka här ]

Om ni vill länka till Salemfonden, använd då gärna någon av våra banners som du kan hitta genom att [ klicka här ]

 


 

Sitemap