Hellenic France Polsk Russian Italy Slovak Español Belarus

Esti Dutch English Deutch Dansk Soumi Norska Svenska
 


Oikeudellinen jälkipeli

31. tammikuuta oli ensimmäinen oikeudenkäyntipäivä kolmesta Danielin murhaan sekaantuneita vastaan. Joukko vihaisia ruotsalaisia oli kokoontunut todistaakseen oikeudenkäynnin ja katsoakseen Danielin murhaajia silmiin. Oikeudenkäynti oli siirretty Tukholman turvasaliin jossa julistettiin suljetut ovet. Se tarkoittaa että yleisöä ei saanut olla paikalla omin silmin seuraamassa oikeudenkäyntiä. Tämä herätti pahaa verta niissä kokoontuneissa patriooteissa jotka olivat päättäneet jäädä turvasalin ulkopuolelle kohdatakseen murhaajat kun he saapuisivat raastuvanoikeuteen.

Tunnelma oli kireä kun syytetyt ja heidän isänsä saapuivat paikalle. Murhaajat perheineen eivät osoittaneet minkäänlaisia syyllisyyden tai huonon omantunnon merkkejä, päinvastoin olivat he ylpeitä siitä mitä poikansa olivat saaneet aikaan. Rajun sananvaihdon jälkeen puhkesi käsirysy jossa muutamat muukalaiset lyötiin maahan. Mylläkän aikana poliisi pystyi pidättämään kaksi patrioottia. Murhaajat saatettiin suuren poliisijoukon avulla Tukholman turvasaliin ja takaisin jotta välteltäisiin suuttunut kansanjoukko.

Murhaajille tuomittuja rangaistuksia täytyy pitää isona vitsinä. Yli kymmenen hengen roskajoukosta syytettiin ainoastaan seitsemää henkilöä. Kuusi henkilöä syytettiin pahoinpitelystä ja törkeästä pahoinpitelystä. Seitsemäs henkilö sai syytteen murhasta. Kuudelle murhaajista jakoi ’oikeudenmukaisuus’ sakkoja, vaihtoehtoisesti yhteiskuntapalvelua, sen seurauksena että he olivat hakanneet hengiltä nuoren ruotsalaispojan. Seitsemännelle henkilölle, joka oli tunnustanut iskeneensä useita kertoja Danielia veitsellä, rangaistus oli hoitolaitos. Useat henkilöt jotka olivat tunnustaneet osallisuutensa lynkkaukseen välttivät täysin rangaistusseuraukset.

Skogåsissa, Tukholman ulkopuolella, uudenvuodenyönä vuonna 1999 joutui iloiset uutta vuotta juhlineet ruotsalaiset vaikeaan tilanteeseen. Heidän kimppuunsa hyökkäsi muukalaisia täysin ilman syytä, tappelu puhkesi kun muukalaiset alkoivat lyödä ja potkia uutta vuotta juhlivia ruotsalaisia. Yksi muukalaisista otti yhden seurueessa olevan tytön kuristusotteeseen jolloin tämän poikaystävä vetää puukon esille ja iskee maahanmuuttajan hengiltä joka teki väkivaltaa hänen tyttöystävälleen. Aloitettiin median johtama noitavaino. Ruotsalainen vangittiin sittemmin ja syyte nostettiin. Syytekohta oli tappo ja ruotsalainen tuomittiin 9 vuodeksi vankilaan. Danielin murhaajaa syytettiin murhasta ja hänet tuomittiin hoitoon. Loput pääsivät sakoilla.

Vårdbergissä, Tukholman ulkopuolella, kokoontui kaksi maahanmuuttajajengiä biljardihallilla. Toisella maahanmuuttajajengillä oli koira mukana paikalla, ja kun yksi henkilö toisesta maahanmuuttajajengistä alkoi kiusata koiraa, alkoi tappelu joka myöhemmin johti siihen että koira puukotettiin jenginjäsenen toimesta. Koiran omistaja ja hänen jenginsä hyökkäsivät toisen jengin kimppuun. Puukkomiestä jahdattiin pidemmän aikaa ja kun hän viimein kaatui hänen kimppuunsa hyökkäsivät jäljessä juosseet maahanmuuttajat jotka löivät ja potkivat tolkuttomasti maassa makaavaa maahanmuuttajaa.

Puukeppejä ja rautaputkia käytettiin aseina miestä kohtaan, joka oli tässä vaiheessa tiputtanut puukkonsa jolla oli iskenyt koiraa. Koiran omistaja otti puukon ja iski puukkomiestä selkään. Maahanmuuttaja kuoli ennen kuin hänet ehdittiin kuljettaa sairaalaan. Viisi maahanmuuttajaa pidätettiin ja syytettiin. Syytekohdat olivat murha ja avunanto murhaan. Koiranomistaja tuomittiin murhasta 10 vuodeksi vankilaan. Muut osalliset tuomittiin avunannosta murhaan kolmeksi vuodeksi vankilaan. Danielin murhaajaa syytettiin murhasta ja tuomittiin hoitoon. Loput pääsivät sakoilla.Joten noustaan ylös ja kunnioitetaan Daniel Wretströmin muistoa Salemissa vuonna 2002!

Marssi pidetään joulukuun 7. päivä kello 16:00.
Lisätietoa ulkomaisille vierailijoille osoitteesta : kontaktRead the article about the memorial march for Daniel Wretström in Salem 2002 [ Click here ]

Watch video footage from the memorial march for Daniel Wretström in Salem 2002 [ Click here ]

"Daniel Wretströms eftermäle" är en minnesskiva tillägnad Daniel där en del av vinsten går till Salemfonden. Beställ skivan från Nordiska förlaget.

En av låtarna på skivan spelades även på minnesstunden för Daniel som hölls en vecka efter mordet. Låten, som heter Till minne av Daniel Wretström, kan du lyssna på genom att [ klicka här ]

Om ni vill länka till Salemfonden, använd då gärna någon av våra banners som du kan hitta genom att [ klicka här ]

 


 

Sitemap