Hellenic France Polsk Russian Italy Slovak Español Belarus

Esti Dutch English Deutch Dansk Soumi Norska Svenska
 


Poikani Daniel

Poikani Daniel oli herkkä ja mukava poika jolla oli pilkettä silmäkulmassa. On vaikeaa kirjoittaa muutamalla rivillä niin vahvasta persoonallisuudesta. Hän todella väritti ympäristönsä huumorillaan ja kujeillaan. Kaikki ei ollut ruusuilla tanssimista, mutta käytyämme läpi kaiken yhdessä, olimme kuin yhtyeenhitsatut. Emme olleet ainoastaan äiti ja poika, vaan myös parhaat kaverukset.

Ulospäin hän saattoi vaikuttaa kovalta ja koppavalta, ja hänet usein ymmärrettiinkin väärin. Mutta kotona hän oli avoin ja rehellinen. Hän löysi tyyneyttä ja rauhaa kalastamalla, ja hän pystyi istumaan veneessä kuinka kauan tahansa, mietiskellen ja nauttien. Opin melko pian olla päästämättä Danielia menemään kalastuskauppaan, sillä kesti todella kauan ennen kuin hän tuli sieltä ulos. Hän rakasti kalastamista, piirtämistä, tyttöjen tapaamista, rumpujen soittamista ja perhettään. Hän ei pitänyt epäoikeudenmukaisuudesta, matematiikasta, riisipuurosta, aikaisin aamulla heräämisestä ja siitä ettei rahat koskaan riittäneet.

Minun silmissäni hän oli upea poika josta olin todella ylpeä. Mikäli olimme vihasia toisillemme oli sana ”Anteeksi” todella tärkeä. Usein hän sanoi ”Äiti rakastan sinua” ja se että kaverit kuulivat ei haitannut häntä. Hän unelmoi että olisi tatuoija ja kouluttaisi itsensä puusepäksi, koulutus joka saattaisi olla hyvä olla takataskussa.

Lisäksi hän tahtoi olla kuuluisa rumpali. Hän rakensi isoja kaiuttimia ja bassolaatikoita, ja hänen oli pakko saada isoin auton takakonttiin. ”Äidillä täytyy olla hyvä äänentoisto kun hän kyyditsee.” Käsityötunneilla koulussa rakenteli hän terraarioita, yhdestä sai kodin maissikäärme ja toisesta sai karvainen hämähäkki (Eva tarantella). Daniel oli ’jätkä’ joka teki kaikkiin syvän vaikutuksen, ja voitti monien sydämet.

Kun viikonloppu lähestyi hänestä tuli levoton, hänen oli pakko mennä ulos tapaamaan kavereitaan, jotka olivat yhtä tärkeitä hänelle kuin kalastus. Joka kerta kun katson ulos keittiön ikkunasta Danielin pieneen taloon näen pimeän ikkunan, valo on sammutettu. Ihmettelen, miksi he ottivat elämäsi?

Elämän tunnit ovat lyhyitä,
lopun aavistus etäinen on ,
että nyt olet poissa,
meille käsittämätöntä on.

ÄitisiJoten noustaan ylös ja kunnioitetaan Daniel Wretströmin muistoa Salemissa vuonna 2002!

Marssi pidetään joulukuun 7. päivä kello 16:00.
Lisätietoa ulkomaisille vierailijoille osoitteesta : kontaktRead the article about the memorial march for Daniel Wretström in Salem 2002 [ Click here ]

Watch video footage from the memorial march for Daniel Wretström in Salem 2002 [ Click here ]

"Daniel Wretströms eftermäle" är en minnesskiva tillägnad Daniel där en del av vinsten går till Salemfonden. Beställ skivan från Nordiska förlaget.

En av låtarna på skivan spelades även på minnesstunden för Daniel som hölls en vecka efter mordet. Låten, som heter Till minne av Daniel Wretström, kan du lyssna på genom att [ klicka här ]

Om ni vill länka till Salemfonden, använd då gärna någon av våra banners som du kan hitta genom att [ klicka här ]

 


 

Sitemap