Information
LĂ€s Salemfacklan
Kontakt
 

Massivt tÄg trots ...
Full fart till sis...
Tandlöst motstÄnd ...
Fortsatta utdelnin...
Kampanjnyheter...
Kampanjen fortsÀtt...
RikstÀckande infor...
Bussresa till Sale...
Media och lögnerna...
Massiv kampanj inl...
[Arkiv]

2000
2001
2002
2003
2004
 

Minnesfonden
Mordet
Personen Daniel
Minnet hålls vid liv
De rättsliga efterspelen
Informationskampanjer
Etablissemangets roll
 

Filmer
Bakgrundsbilder
Bilder frÄn tidigare Är
 

English
Deutch
 
Minnet hÄlls vid liv
Minnesstunderna för Daniel

Bara en vecka efter mordet pÄ Daniel samlades över 1 000 svenskar för att gemensamt minnas Daniel, för att gemensamt protestera mot det ökade vÄldet mot svenskar. Rönninge Centrum, som vanligtvis inhyser mÀngder av invandrargÀng, Ätererövrades av svenskar som stÀllde upp axel mot axel för Sverige och svenskarna. En stor sorg och en sjudande vrede var mÀrkbar över samlingsplatsen vid Rönninge station, allteftersom klockan slog anlÀnde fler och fler svenskar till den invandrartÀta förorten.

De fÄtal poliser som var utkommenderade kunde inte annat Àn att se pÄ nÀr svenskar tog tillbaka vad som rÀtteligen tillhör oss svenskar. Sakta började folk gruppera sig i tÀta led, tre om tre, för att formera sig och vandra upp till platsen dÀr Daniel mördades. Ett mÀktigt sorgetÄg lyste snart upp den mörka förorten med facklor. Under en sÀllan skÄdad tystnad började det drygt 1 000 personer starka tÄget röra sig bort frÄn samlingsplatsen. Efter 15 minuters vandring anlÀnde tÄgets frÀmsta del till mordplatsen, tÄgets sista del hade knappt hunnit lÀmna Rönninge Centrum. VÀl framme vid mordplatsen blev stÀmningen, om möjligt, Àn mer sorgsen och tystlÄten.

Ett altare med en fornnordisk livsruna med Daniels foto hade rests till hans minne. Ett podium hade upprÀttats för att kunna bÀra upp alla de blommor och kransar som lades ner vid Daniels dödsplats. Podiumet blev snart överfyllt med blommor, kransar, ljus, dikter etcetera. Ingen lÀmnades oberörd vid detta ögonblick, mÄnga tÄrar fÀlldes dÄ tankarna började göra sig pÄminda om den skrÀck och Ängest Daniel mÄste ha kÀnt inför sina sista minuter i livet. I mÄngas ögon sÄg man tÄrar och en kÀnsla av maktlöshet, men ocksÄ en beslutsamhet att detta aldrig fÄr ske igen. I flera timmar pÄgick ceremonin vid Daniels dödsplats, det tog lÄng tid att försöka förstÄ vad som hade utspelat sig pÄ denna plats en vecka tidigare.

Allt under det att tÄget minskade och berget av blommor vÀxte samlades deltagarna för att höra pÄ tal, först ut var en kamrat till Daniel som med tÄrar i ögonen och grÄten i halsen försökte berÀtta lite om Daniel, hans framtidsplaner, vad han ville med sitt liv. Daniel, som nyligen upplevt sin 17-Ärsdag var en duktig tecknare och drömde om att bli en skicklig tatuerare. Efter honom talade flertalet personer om vilka som indirekt bÀr skulden till Daniels död. Talen var kÀnslomÀssiga och berörde alla Ähörare. Den kyliga vinternatten gjorde sig pÄmind och kylde ner Ähörarna ordentligt. Efter att den sista talaren talat klart formerades deltagarna pÄ led igen, och vandrade tillbaka till Rönninge Centrum. Den avstÀngda bilvÀgen öppnades sÄ sakta av polisen, vartefter deltagarna lÀmnade Rönninge och Salem.

PÄ Ärsdagen av Daniels död samlades Äterigen svenskar för att hedra Daniels minne. Denna gÄng anslöt sig Àn fler mÀnniskor Àn vad som gjordes vid första minnesstunden. Minnesstunden föregicks av hot frÄn kommunister att stoppa minnesstunden med vÄld, ett flertal möten hade arrangerats av kommunisterna för att planera vÄld mot minnesstunden. PÄ Internet uppmanades kommunister att ta sig till Salem för att hindra sorgetÄget att nÄ fram till mordplatsen. De uppmanades pÄ ett flertal kommunistiska möten att maskera sig och attackera sorgetÄget med stenar.

Arrangörerna för minnesstunden gjorde pÄ ett tidigt stadium klart för antagonister och polis att vi inte, under inga omstÀndigheter, kommer att lÄta oss hindras frÄn att hedra en mördad kamrat. Vi hade som avsikt att genomföra en vÀrdig och respektabel minnesstund för Daniel, vilket Àven realiserades med lyckligt slut utan blodspillan. Polis gav kommunisterna demonstrationstillstÄnd pÄ tvÄ timmar. Under dessa timmar som kommunisterna hade tillstÄnd för sin vÄldshetsande demonstration bröts gatstenar upp i Rönninge Centrum, klottrade och förstörde. Polisen fick göra ett flertal ingripanden mot vÄldsverkarna. Efter att banditernas demonstrationstillstÄnd löpt ut tvingade polisen in banditerna i förhyrda bussar för att undvika en konfrontation som var oundviklig om patrioter hunnit till platsen medan kommunisterna fortfarande befann sig i omrÄdet. Kommunisterna blev bortkörda, för sitt eget bÀsta, i god tid innan vi hunnit anlÀnda.

PendeltÄg efter pendeltÄg inkom till Rönninge station, fullastade med svenskar som kommit tillbaka till Daniels mordplats för att Äterigen visa sin stÄndpunkt. Att visa att vi varken förlÄtit eller glömt. Arrangörerna och polis rÀknade deltagarna till drygt 1 200 personer. Detta Är samlades fler mÀnniskor för att hedra Daniel, det blev ett Ànnu större fackeltÄg i jÀmförelse med första minnesstunden. 1 200 facklor sken upp den dystra plats dÀr en svensk pojke slogs ihjÀl.

E-post: salemfonden

Sitemap