Information
LĂ€s Salemfacklan
Kontakt
 

Massivt tÄg trots ...
Full fart till sis...
Tandlöst motstÄnd ...
Fortsatta utdelnin...
Kampanjnyheter...
Kampanjen fortsÀtt...
RikstÀckande infor...
Bussresa till Sale...
Media och lögnerna...
Massiv kampanj inl...
[Arkiv]

2000
2001
2002
2003
2004
 

Minnesfonden
Mordet
Personen Daniel
Minnet hålls vid liv
De rättsliga efterspelen
Informationskampanjer
Etablissemangets roll
 

Filmer
Bakgrundsbilder
Bilder frÄn tidigare Är
 

English
Deutch
 
Min son Daniel

Min son Daniel var en mjuk och behaglig kille med glimten i ögat. Det Àr svÄrt att med nÄgra rader skriva om en sÄdan stark personlighet. Han satte verkligen fÀrg pÄ tillvaron med sin humor och sina upptÄg. Allt var inte rosor, men allt vi genomgick tillsammans resulterade i att vi sammansvetsades. Vi var inte bara mor och son, utan ocksÄ bÀsta kompisar.

UtÄt sett kunde han tyckas vara tuff och arrogant, och blev ibland missförstÄdd. Men hemma var han öppen och Àrlig. Han fann stillhet och ro i att fiska, och han kunde sitta i ekan hur lÀnge som helst, fundera och njuta. Att lÄta Daniel gÄ in i en fiskeaffÀr lÀrde jag mig att helst undvika, det tog vÀldigt lÄng tid innan han kom ut. Han Àlskade att fiska, teckna, trÀffa tjejer, spela trummor och familjen. Han tyckte illa om orÀttvisor, matte, risgrynsgröt, att kliva upp tidigt pÄ morgonen och att pengarna aldrig rÀckte till.

I mina ögon var han en underbar kille som jag var mycket stolt över. Blev vi ovÀnner var ordet "FörlÄt" mycket viktig. Ofta sade han "Mamma jag Àlskar dig" ­ att kompisarna hörde pÄ bekymrade honom inte alls. Han drömde om att bli tatuerare och att utbilda sig till snickare, en utbildning som kunde vara bra att ha i bakfickan.

Dessutom ville han bli en kÀnd trummis. Han byggde stora högtalare och baslÄdor, och skulle naturligtvis fÄ in den största i bakluckan pÄ bilen."Mamma ska ha bra ljud nÀr hon hÀmtar och skjutsar." PÄ praktiken i skolan byggde han terrarier, i den ena fick en majsorm plats och i den andra en hÄrig spindel (tarantellan Eva). Det var en kille som gjorde djupt intryck pÄ folk, och vann mÄngas hjÀrtan.

NÀr helgen nÀrmade sig blev han rastlös, han mÄste ut och trÀffa kompisarna, som var lika viktiga för honom som fisket. Varje gÄng jag tittar ut genom köksfönstret och in till Daniels lilla hus ser jag ett mörkt fönster, ljuset Àr slÀckt.
Jag undrar, varför tog de livet av dig?

Livets timmar Àr korta,
slutets aning fjÀrran Àr,
att du nu Àr borta,
det för oss ofattbart Àr.

Din Mamma

E-post: salemfonden

Sitemap