Hellenic France Polsk Russian Italy Slovak Español Belarus

Esti Dutch English Deutch Dansk Soumi Norska Svenska
 


Min son Daniel

Min son Daniel var en mjuk och behaglig kille med glimten i ögat. Det är svårt att med några rader skriva om en sådan stark personlighet. Han satte verkligen färg på tillvaron med sin humor och sina upptåg. Allt var inte rosor, men allt vi genomgick tillsammans resulterade i att vi sammansvetsades. Vi var inte bara mor och son, utan också bästa kompisar.

Utåt sett kunde han tyckas vara tuff och arrogant, och blev ibland missförstådd. Men hemma var han öppen och ärlig. Han fann stillhet och ro i att fiska, och han kunde sitta i ekan hur länge som helst, fundera och njuta. Att låta Daniel gå in i en fiskeaffär lärde jag mig att helst undvika, det tog väldigt lång tid innan han kom ut. Han älskade att fiska, teckna, träffa tjejer, spela trummor och familjen. Han tyckte illa om orättvisor, matte, risgrynsgröt, att kliva upp tidigt på morgonen och att pengarna aldrig räckte till.

I mina ögon var han en underbar kille som jag var mycket stolt över. Blev vi ovänner var ordet "Förlåt" mycket viktig. Ofta sade han "Mamma jag älskar dig" ­ att kompisarna hörde på bekymrade honom inte alls. Han drömde om att bli tatuerare och att utbilda sig till snickare, en utbildning som kunde vara bra att ha i bakfickan.

Dessutom ville han bli en känd trummis. Han byggde stora högtalare och baslådor, och skulle naturligtvis få in den största i bakluckan på bilen. "Mamma ska ha bra ljud när hon hämtar och skjutsar." På praktiken i skolan byggde han terrarier, i den ena fick en majsorm plats och i den andra en hårig spindel (tarantellan Eva). Det var en kille som gjorde djupt intryck på folk, och vann mångas hjärtan.

När helgen närmade sig blev han rastlös, han måste ut och träffa kompisarna, som var lika viktiga för honom som fisket. Varje gång jag tittar ut genom köksfönstret och in till Daniels lilla hus ser jag ett mörkt fönster, ljuset är släckt.
Jag undrar, varför tog de livet av dig?

Livets timmar är korta,
slutets aning fjärran är,
att du nu är borta,
det för oss ofattbart är.

Din MammaSe film ifrån årets minnesmarsch i Salem [ Klicka här ]

"Daniel Wretströms eftermäle" är en minnesskiva tillägnad Daniel där en del av vinsten går till Salemfonden. Beställ skivan från Nordiska förlaget.

En av låtarna på skivan spelades även på minnesstunden för Daniel som hölls en vecka efter mordet. Låten, som heter Till minne av Daniel Wretström, kan du lyssna på genom att [ klicka här ]

Om ni vill länka till Salemfonden, använd då gärna någon av våra banners som du kan hitta genom att [ klicka här ]

 


 

Sitemap