Information
 

Tillfällig mail ti...
Daniel Wretström: ...
Vi sätter hårt mot...
Sprid ordet inför ...
Salemmanifestation...
Salemfonden inform...
Offer för svenskfi...
Film från Salemman...
James mördades bak...
Bred protest mot d...
[Arkiv]

2000
2001
2002
2003
2004
 

Minnesfonden
Mordet
Personen Daniel
Minnet hålls vid liv
De rättsliga efterspelen
Informationskampanjer
Etablissemangets roll
 

Filmer
Bakgrundsbilder
Bilder från tidigare år
 

English
Deutch
 
Svenskfientlig tortyr - [2004-11-13]
Tidigare i år utsattes två svenska ungdomar i den yngre delen av tonåren av en motbjudande tortyr av dubbelt så många och äldre främlingar. Detta svenskfientliga övergrepp har nu lett till fällande domar i Handens tingsrätt.

Händelsen utspelade sig i mars i år vid Kumla skola. Början till övergreppen startade dagen innan vid en pizzeria vid Trollbäcken. Ungdomarna blev där attackerade och jagade av de äldre invandrarna med motivering att de skulle vara ”rasister”.

Dagen efter mötte de två ynglingarna främlingsgänget på en buss. De blev därefter avtvingade bussen och förda till Kumla skolan. På en undanskymd plats började misshandeln och förnedringen som pågick i två timmar.

De två pojkarna fick ställa sig på knä och ta av sig jackor, skor och tröjor,. En av främlingarna tände bland annat eld på en av jackorna varpå pojken tvingades ta på sig den. Under misshandeln tog man även bilder på pojkarna. Gänget började därpå även leka en ”lek”. Denna bestod av att man sparkade omkring en hopknycklad läskburk. Målet var att sparka den mellan de två pojkarnas ben vilket betydde att man gjort ”mål”. Gjorde man det fick den som gjorde mål slå den av pojkarna som inte stoppat burken.

Den äldste av ynglingarna som är skriven både i Tyresö och Haninge dömdes dels för denna misshandel men även för en grov misshandel kvällen innan då han skar en annan tonåring i ansiktet. Han dömdes även för att ha kört bil onykter utan körkort och dessutom för att ha smitit ifrån en trafikolycka han orsakat. För detta dömdes han enbart till 2 månaders fängelse och skyddstillsyn. Två 18-åringar som var med dömdes ännu mildare till vård inom socialtjänsten och den yngste som var 17 dömdes till skyddstillsyn.

Klena domar för vidriga övergrepp som klart visar att samhället värderar svenska offren mindre. Den 11:e december säger vi ifrån. Slut upp även du.
Sitemap