Information
 

Sprid ordet inför ...
Salemmanifestation...
Salemfonden inform...
Offer för svenskfi...
Film från Salemman...
James mördades bak...
Bred protest mot d...
Salemmanifestation...
Slutspurt i inform...
Tillstånd klart...
[Arkiv]

2000
2001
2002
2003
2004
 

Minnesfonden
Mordet
Personen Daniel
Minnet hålls vid liv
De rättsliga efterspelen
Informationskampanjer
Etablissemangets roll
 

Filmer
Bakgrundsbilder
Bilder från tidigare år
 

English
Deutch
 
Kommunistmöte utan polisdialog - [2004-11-15]
Kommunisterna inom Nätverket mot rasism, NMR, som står bakom de obskyra skändningarna av Daniel Wretstöms minne har detta år helt och hållet undvikit kommunikation med ordningsmakten.

Tidigare har ofta den grekiske kommunisten Jannis Konstantis fört en meningslös dialog med polisen. Han har vid de tillfällena suttit som en nickedocka och lovat polisen lugn och ordning samt det löjeväckande påståendet att de har ”full koll” på sina mötesdeltagare trots att ingen av parterna trott på det för ens en sekund. Vid de senaste åren har scenariot varit detsamma. Invandrare och kommunister uppträder maskerade och beväpnade och bryter mot lagen genom att stanna kvar på sin mötesplats efter deras tillstånd gått ut. I fjol gjordes detta tills stridslusten gått ur dem efter att polisen satt in resurser för att stoppa deras ockupationsförsök av Rönninge pendeltågstation. Därefter försvann de snällt och beskedligt in i de bussar polisen rekvirerat.

I år planerar NMR istället att hålla sitt möte vid Medborgarplatsen. Kommunister inom vänsterpartiet deltar även i denna samling. Den forna ”starka kvinnan” i Salems vänsterparti har dock lämnat partiet och numer återfinns denna främling, Valentina Papastavrou, hos Sveriges kommunistiska parti, SKP. Istället har en annan främling, Pia Ortiz-Venegas, mantlat hennes roll som uppviglar mot de hemska svenskarna som har mage att sörja en av sina döda.

Medan Salemfonden håller en öppen dialog med ordningsmakten som vid de fyra åren som gått så vägrar Ortiz-Venegas och de andra kommunisterna bakom mötet att samtala med ordningsmakten. Föga förvånande för några som står för en totalitär ideologi vars följder vi kan se när främlingar med främmande ideologier vill stoppa svenskar att vandra på svenska gator. En motbjudande situation som politikerna ger sitt gillande till.

Salemfonden upprätthåller däremot en fortlöpande dialog med ordningsmakten. På vilket sätt kommunisterna ska skämma ut sig på detta år återstår att se, men säkert är att de kommer att bete sig som en misslyckad pöbel ännu en gång innan de beger sig hemåt med svansen mellan benen.
Sitemap