Information
 

Vi sätter hårt mot...
Sprid ordet inför ...
Salemmanifestation...
Salemfonden inform...
Offer för svenskfi...
Film från Salemman...
James mördades bak...
Bred protest mot d...
Salemmanifestation...
Slutspurt i inform...
[Arkiv]

2000
2001
2002
2003
2004
 

Minnesfonden
Mordet
Personen Daniel
Minnet hålls vid liv
De rättsliga efterspelen
Informationskampanjer
Etablissemangets roll
 

Filmer
Bakgrundsbilder
Bilder från tidigare år
 

English
Deutch
 
Rättegång startad - [2004-11-24]
Nu i dagarna startade rättegången mot den 16-åring som kallblodigt mördade 14-årige James Waite. 16-åringen tillhörde ett gäng med främlingar från ökända Malmvägen vars syfte var att söka upp ungdomar i Norrviken med ”nationella” åsikter. Direkt när de mötte James attackerade de honom. Med en kniv höggs James ihjäl.


Dagen efter mordet samlades spontant 300 personer för en minnesstund. På önskemål höll Salemfonden en extra minnesstund veckan efter för de som inte kunde delta på så kort varsel. Hela 500 personer samlades för ett värdigt adjö.
Mordet påminner om mordet på Daniel Wretström förutom att offret var yngre. Mordet var utan tvekan ett exempel på vansinnigt svenskhat som utmynnade i ett kallblodigt och svenskfientligt mord.

Media förvränger detta fall liksom de gjorde med mordet på Daniel. Inget motiv är klarlagt skrev en Stockholmstidning trots att det är fastställt att främlingsgänget ville ”spöa nassar”. När de mötte den ljushyade James släppte de ut sina aggressioner och avslutade hans liv efter orden ”är du rasist” uttalats.

Den 11:e december lägger vi ner en blomma och tänder ett ljus för Daniel, men även för unge James och alla andra som drabbats av de svenskfientliga våldsdåden.


Maila Salemfonden vid eventuella frågor.
Sitemap