Information
 

Vi sätter hårt mot...
Sprid ordet inför ...
Salemmanifestation...
Salemfonden inform...
Offer för svenskfi...
Film från Salemman...
James mördades bak...
Bred protest mot d...
Salemmanifestation...
Slutspurt i inform...
[Arkiv]

2000
2001
2002
2003
2004
 

Minnesfonden
Mordet
Personen Daniel
Minnet hålls vid liv
De rättsliga efterspelen
Informationskampanjer
Etablissemangets roll
 

Filmer
Bakgrundsbilder
Bilder från tidigare år
 

English
Deutch
 
Kampanjspurten avklarad - [2004-12-10]
Under den senaste tiden har totalt 1800 plakat och över 100 banderoller satts upp över hela Stor-Stockholm. Ifjol låg det en enorm arbetsbelastning på de mest aktiva. Men utan att lärt sig det minsta sattes ambitionerna ännu högre i år. Först trycktes ännu fler affischer än ifjol, än mer professionella och dyrare. Sen beställdes ytterligare ett par tusen affischer till.

Ifjol sattes lite över 300 plakat upp liksom 20-30 banderoller. I år tillverkades istället 1800 stycken plakat liksom över 100 bandroller. Åtskilliga timmar och dagar har lagts ner i produktionen liksom uppsättandet av dessa men i finaldagarna har det sista rotts hem.

En av många dagars arbete
I och med att pro-nationell information är byte för såväl svenskfientliga aktivister, polisen och andra statligt anställda beräknas livslängden vara kort. Målet är bara att exponera dem för den första morgonrusningen, allt annat är en bonus. Men det visade sig att på många håll kunde de fortfarande ses uppe efter en vecka passerat. Tusentals och åter tusentals bilister och resenärer i kollektivtrafiken har tagit del av budskapet de två senaste veckorna. Alla flygbladen har delats ut, likaså har närmare 90 000 klistermärken satts upp liksom åtskilliga tusentals affischer.

Ekonomin
I år ökade vi utgifterna medan insamlingen startade betydligt senare. Totalt har fonden omsatt över 100 000 kronor. Vissa donationer har kommit in via postgirot varav några varit väldigt generösa. Sen har bidrag från nationella sammanslutningar varit betydligt mer generöst i år. Grunden i verksamheten har i slutändan varit i år som alla tidigare år, massor av dedikerade aktivister som själva tagit på sig utgifter på vardera tusentals kronor. Efter en tillfällig ekonomisk svacka i kampanjarbetet ser nu fondens ekonomi mycket ljus ut, men alla donationer som hamnar i donationsskålarna på lördag hjälper till för nästa års förberedelser och inget garanterar att alla som donerat pengar i år har möjlighet till det nästa år. Så både små som stora summor tas emot med största tacksamhet.

Ryktesspridning
Nu med endast en dag kvar går bland annat ryktesspridningen på högvarv. Nu i dagarna blev vi tillfrågade av polisen om det skulle ske en samling med nationella för att besöka kommunistsamlingen på Medborgarplatsen. Detta är självklart inget vi befattar oss med. Denna obetydliga samling med samhällets missanpassade är fullständigt ointressant för oss.

Ett annat rykte polisen var nyfikna på var uppgifter från deras fönstertittaravdelning som hävdade att den de för dialog med helt plötsligt inte skulle komma till Salem. Komiskt nog har dessa tagit del av mail och telefonsamtal som handlar om att vederbörande lämnar de sista åtaganden med kampanjen under den sista veckan. Detta för att istället enbart fokusera på de sista lösa trådarna inför själva manifestationen, och på något sätt har fönstertittarna fått det till att gälla hela manifestationen. Ibland kan det uppenbarligen finnas något som för mycket information.

Vidare är sekten AFA:s desperata åtgärder föremål för rykten. Deras panikartade handlingar kan självklart inte stoppa manifestationen på något vis. Detta är inget att fästa vidare tid på. Ni som färdas i små grupper och kan undvika Centralen kan ju självklart göra det. Men för er andra är det bara att resa som vanligt, självklart som alltid är desto större grupper alltid att föredra men små grupper går an det med. Fonden har tagit åtgärder för att bemöta påhittet. Även om så det värsta skulle inträffa och lokaltrafiken påverkas på ett sätt som står utanför fondens påverkan finns det alternativ. Om du blir strandad någonstans kommer alternativ skapas. Förutom våra egna åtgärder är dessutom polisen tvungen att agera, även om det ej vore för vår skull så för de övriga resenärerna som drabbas av detta barnsliga, motsägande småbarnspåhitt. Oavsett vad vänstern hoppas på hamnar de ändå mellan oss och polisen. Vi som har våra egna intressen och polisen som måste skydda oskyldiga resenärer som drabbas av deras påhitt. Deras påhitt är med andra ord dömt att misslyckas.

Utländska gäster
Många utländska gäster kommer för att visa sin respekt för ungdomar som Daniel och James. Redan igår under torsdagen anlände över 50 personer och flera följer under fredagen fram till lördagen.

Väl mött i Salem
Facklor kommer att kunna köpas på plats av Salemfonden, men medtag ljus och blommor. Med ett gott humör samlas vi återigen för att låta tusentals facklor lysa upp mörkret i en stillsam påminnelse att vi aldrig glömmer de mördade.

Salemfonden
Sitemap