Information
LĂ€s Salemfacklan
Kontakt
 

Massivt tÄg trots ...
Full fart till sis...
Tandlöst motstÄnd ...
Fortsatta utdelnin...
Kampanjnyheter...
Kampanjen fortsÀtt...
RikstÀckande infor...
Bussresa till Sale...
Media och lögnerna...
Massiv kampanj inl...
[Arkiv]

2000
2001
2002
2003
2004
 

Minnesfonden
Mordet
Personen Daniel
Minnet hålls vid liv
De rättsliga efterspelen
Informationskampanjer
Etablissemangets roll
 

Filmer
Bakgrundsbilder
Bilder frÄn tidigare Är
 

English
Deutch
 
Bred protest mot det svenskfientliga vÄldet - [2004-12-17]

Efter mĂ„nader av hĂ„rt slit och 100 000 kronor i omsĂ€ttning stod 1 600 mĂ€nniskor i Salem för att delta i Salemfondens Ă„rliga manifestation för svenskarna mot svenskhatet. Kampanjen som föregick lördagens protest var massiv och alla som arbetade med kampanjen gjorde det ideellt. 50 000 flygblad delades ut, 1 800 plakat sattes upp, mĂ„nga tusen klistermĂ€rken spred information och över 100 banderoller hĂ€ngdes upp i Stockholm dĂ€r kampanjen koncentrerats. Även runt om i landet har ordentliga informationskampanjer genomförts, bland annat har det hĂ„llits fyra flygbladsutdelningar i Göteborg och affischeringar har genomförts upprepade gĂ„nger. PĂ„ lördagen samlade sig pensionĂ€rer, ungdomar och barnfamiljer i Salem för att visa att nog Ă€r nog och att vi inte stillasittande tĂ€nker se pĂ„ nĂ€r svenskar rĂ„nas, misshandlas, vĂ„ldtas och mördas just för att de Ă€r svenskar. En kraftig folksamling i Salem vĂ€grade att finna sig i att de styrande politikerna och den svenskfientliga massmedian knuffat undan svenskarna till andra klassens medborgare.Redan pÄ fredag anlÀnde busslaster med svenskar till Stockholm som Àmnade att delta i Salemfondens manifestation och tillströmningen av mÀnniskor fortsatte Ànda fram till omkring 17-tiden pÄ lördagen. PendeltÄgen mot Rönninge station och Salem fylldes upp av svenskar som alla hade samma mÄl för dagen. De som var bland de första pÄ plats i Salem fick vÀnta tÄlmodigt pÄ att alla deltagare skulle hinna till samlingsplatsen, trots den lÄnga vÀntetiden var det en vÀnlig stÀmning pÄ plats.

Bakom kulisserna var det dock febril aktivitet pÄ Salemfondens vakter och funktionÀrer, inte minst sedan aggregatet till ljudutrustningen vid slutdestinationen gick sönder minuter innan tÄget skulle till att sÀttas i rörelse och hela den avslutande verksamheten med musikframtrÀdanden och tal hotades. Genom snabbt agerande körde en av Salemfondens funktionÀrer ivÀg till nÀrmaste varuhus som sÄlde aggregat och införskaffade en pÄlitlig maskin som kunde anvÀndas för kvÀllens syften.NÀr de sista förvÀntade deltagarna infunnit sig i Salem började den stora folksamlingen att formera sig till ett tÄg i led om fyra och fyra. De mÀnniskor som stod lÀngre bak i tÄget var tvungna att vÀnta med att tÀnda sina facklor tills de frÀmre i tÄget nÀstan börjat röra pÄ sig för att facklorna inte skulle hinna att brinna ut med tanke pÄ den tid det tar för en sÄdan stor mÀngd mÀnniskor att vandra ivÀg. Under den omkring en timme lÄnga vandringen mot platsen dÀr 17-Ärige Daniel Wretström slogs och sparkades medvetslös av ett invandrargÀng för att senare motta otaliga knivhugg och avslutningsvis fÄ halsen avskuren av Khaled Odeh, ringlade sig en gigantisk orm av mÀnniskor vars facklor lyste upp stockholmsförorten.

NÀr den frÀmre delen av tÄget anlÀnde till mordplatsen möttes de av ett vackert podium som skulle bÀra upp den stora mÀngd blommor, ljus och kransar som deltagarna burit med sig. Allt eftersom resten av tÄget kommer fram till mordplatsen kan inte lÀngre podiet ta emot fler blommor och kransar och som en halvcirkel runt podiet placerar deltagarna sina medhavda ljus, kransar och blommor. Under tiden som mÀnniskor lÀgger ner sina blomster bjuder Salemfonden frusna deltagare pÄ varmt och uppskattat te. NÀr alla har hunnit besöka podiet och stoppat tiden för att minnas den omÀnskliga behandling den unga pojken Daniel frÄn Surahammar utsattes för pÄ exakt den platsen, för fyra Är sedan börjar utan fördröjning ett musikupptrÀdande frÄn tvÄ unga musiker som med akustisk gitarr och sÄng framförde ett musikstycke som skrevs bara nÄgra dagar efter den bestialiska lynchningen av Daniel.Sedan gitarrens strĂ€ngar ljudit ut och den klara rösten tystnat tog kvĂ€llens konferencier, Anders Lagerström, sig upp pĂ„ scenen och förklarade att 1 600 mĂ€nniskor samlats i manifestation. Lagerströms meddelande mottogs av varma applĂ„der och han presenterade sedan kvĂ€llens första talare. Talen hölls av, i tur och ordning, Robert Vesterlund, Magnus Söderman, Anders Ärleskog och Stefan Rochow. Innan Stefan Rochow vĂ€lkomnades upp pĂ„ scen kallade konferencier Lagerström efter en representant frĂ„n Salemfonden. FörvĂ„nad steg Robert Vesterlund upp och blev Ă€n mer förvĂ„nad nĂ€r Lagerström överrĂ€ckte en check pĂ„ 30 000 kronor till Salemfonden som oavkortat gĂ„r till arbetet för nĂ€sta Ă„rs manifestation. Den generösa donationen överraskade samtliga nĂ€rvarande som lĂ€t visa sitt uppskattande genom tunga applĂ„der.Efter att sista talaren klivit av scenen avslutades 2004 Ă„rs manifestation av musikanterna som gjorde en förtrĂ€fflig tolkning av det nationalistiska stycket ”För fĂ€derneslandet”.

Att arrangera en sÄ stor samling som Salemmanifestationen utvecklat sig till krÀver ekonomiska resurser och osjÀlviska medarbetare som förbehÄllslöst stÀller upp ideellt för Salemfonden. Salemfonden vill djupt och Àrligt tacka alla som har bidragit till att göra manifestationen genomförbar. Det gÀller allt ifrÄn organisatörer, distributörer, flygbladsutdelare, designers, gatuaktivister, korrekturlÀsare, it-ansvariga, ekonomiska bidragsgivare, skribenter, vakter, informationsspridare, funktionÀrer, fotografer till deltagare.Nu lÀgger vi Salem 2004 till handlingarna, dÀremot ska vi inte lÀgga ner protesterna mot svenskfientligheten. Svenskföraktet mÄste bemötas och bekÀmpas varje dag för att kulminera i en stor och Ärlig manifestation i Salem.

För svenskarnas rĂ€tt – mot svenskfientligheten.

VÀl mött i Salem 2005!
Sitemap