Information
Läs Salemfacklan
Kontakt
 

Massivt tåg trots ...
Full fart till sis...
Tandlöst motstånd ...
Fortsatta utdelnin...
Kampanjnyheter...
Kampanjen fortsätt...
Rikstäckande infor...
Bussresa till Sale...
Media och lögnerna...
Massiv kampanj inl...
[Arkiv]

2000
2001
2002
2003
2004
 

Minnesfonden
Mordet
Personen Daniel
Minnet hålls vid liv
De rättsliga efterspelen
Informationskampanjer
Etablissemangets roll
 

Filmer
Bakgrundsbilder
Bilder från tidigare år
 

English
Deutch
 
Media och lögnerna - [2005-11-17]

Efter en konfrontation igår vid Brommaplan har media översvämmats med lögner. Vissa rubriksättningar är medvetet förvrängda till absurdum och det blir svårt att få det att gå ihop att rubriksättaren faktiskt läst de få korrekta fakta som finns i texten. I Expressen basunerar man till exempel ut ”Polis skadad i nazistupplopp”.

Vidare kan man i media läsa hur poliser som utan någon som helst grund hävdar att ”det var en planerad uppgörelse” samt att båda sidorna ”filmade”. Liksom att det var ett 30-tal inblandade.

Enklast är att redogöra för vad som skedde. En större mängd aktivister delade ut Salemfacklan. Fyra av dessa åkte upp för en rulltrappa mot perrongen när de attackerades uppifrån med bland annat flaskor innan de ens kommit upp. De fyra avancerade då uppåt mot dem som angrep dem. Samtidigt som de nådde upp attackerades de troligen med pepparsprej. Angriparna bedöms i alla fall ha varit minst 15 personer samt beväpnade. Vissa personskador uppkom på tre av de fyra. En skadades i läppen och två fick blodvite från huvudet. Ingen blev däremot mer skadad än att de kunde fortsätta kvällens aktiviteter. Den fega attacken stoppade med andra ord inte utdelningarna eller aktivisterna från att fortsätta delta.

När vänstern först började kasta flaskor mot de fyra träffade de ett äldre oskyldigt par som också färdades i rulltrappan. En av Salemfondens aktivister hjälpte damen undan men hon ska inte ha fått några skador trots att hon träffades. Enligt ambulanspersonal på platsen som våra aktivister pratade med gällande den äldre damen hade hon hjärtproblem men hon valde att gå från platsen själv. Även ett afrikanskt barn, som angriparna så mycket vurmar för, höll på att bli träffad av en flaska ifall det inte var för en av Salemfondens aktivister. Vidare fick även en kvinna med barnvagn fly från sektvänsterns moln av pepparsprej och flaskor.


Kontentan av det hela är att sektvänstern orsakat mer trauma på oskyldiga medborgare än vad de lyckats påverka Salemfondens ambition att informera svenskarna. Men om vi ska återgå till medierapporteringen så är det med faktorerna ovan lustigt att se dem kalla det som skedde för ett ”nazistupplopp”. Till att börja med så avser de uppenbarligen nationalsocialister när de använder ordet ”nazist”. Detta kan kännas konstigt då sektvänstern är en blandning av kommunism och anarkism, och vad det beträffar Salemfonden så är fonden opolitisk och tar ingen ideologisk ställning. En av aktivisterna sa följande efter att han läst Expressens rubrik, -Om nationalsocialister skulle ha attackerat en synagoga, skulle de då ha kallat det för ett ”judeupplopp”?

Förvrängningen till absurdum och med lögnen som vapen är medias motto för rapporteringen om deras åsiktsfränders terror mot oskyldiga tunnelbaneresenärer. Men förvrängningen återfinns inte bara i media. Eftersom vänsteraktivisterna flydde från platsen på enklast vis så tog de vägen över spåren. Detta föranledde till stoppad trafik då man ville göra sig varse om att inga människor sprang på banorna. Informationen som nådde resenärerna var att man var tvungen att stanna ett tag för att ”skinnskallar hade bråkat”. Två faktorer är relevanta här, de syftar på Salemfondens aktivister men inga så kallade skinnskallar fanns med. Med händelsescenariot i bakhuvudet så är det även tydligt att fonden ej heller inleder oprovocerade bråk som stoppar trafik samt riskerar att skada oskyldiga resenärer.

Med denna skrivelse vill vi därför göra er läsare uppmärksamma på att aldrig ta någon information som korrekt utan att ständigt ifrågasätta för att få reda på sanningen.Länkar:
Salemfacklan
Film med klipp från flera år
Här kan ni beställa informationsmaterialet
Klicka här för att maila Salemfonden
Sitemap