Information
Läs Salemfacklan
Kontakt
 

Massivt tåg trots ...
Full fart till sis...
Tandlöst motstånd ...
Fortsatta utdelnin...
Kampanjnyheter...
Kampanjen fortsätt...
Rikstäckande infor...
Bussresa till Sale...
Media och lögnerna...
Massiv kampanj inl...
[Arkiv]

2000
2001
2002
2003
2004
 

Minnesfonden
Mordet
Personen Daniel
Minnet hålls vid liv
De rättsliga efterspelen
Informationskampanjer
Etablissemangets roll
 

Filmer
Bakgrundsbilder
Bilder från tidigare år
 

English
Deutch
 
Kampanjnyheter - [2005-12-05]
Salemkampanjen fortsätter runt landet på flera håll och ännu en gång ska vi leverera ett axplock av denna uppsjö av aktiviteter. Utdelningar har bland annat skett i Nynäshamn och Gävle men i Skåne har flera aktiviteter ägt rum och vi börjar med att ge en lokal aktivist ordet.

Under den gångna helgen så har Salemfondens aktivister spridit stora mängder information i Helsingborgs- och Malmöområdet.

Under lördagen så samlades 30-40 patrioter i Helsingborg för att sprida Salemfacklan. Samling skedde i centrala Helsingborg. Där delades aktivisterna upp i mindre grupper, och placerades ut på folktäta platser. Spridningen utav Salemfacklan pågick i flera timmar.

Flera tusen exemplar utav tidningen delades ut till svenskar i stadskärnan. Grupper med aktivister besökte också närliggande köpcentrum för att även där sprida information om Salemmanifestationen, och lappa bilar. Responsen ifrån folk som mottog tidningen under dagen var överlag positiv.

I Malmö så täcktes på söndagskvällen större delen utav gymnasieskolarna grundligt med affischer och klistermärken ifrån Salemfonden. Aktiviteten gick väldigt bra. När aktivisterna var i full gång med affischeringen så hörde de hur en bilruta krossades i området mellan Pauli- och Latinskolan. Via radiosamband informerades grupperna som befann sig i området om situationen. Varpå en rusning snabbt skedde emot platsen. Innan aktivisterna kommit fram så sågs en bil fullastad med kulturberikare sladda ifrån platsen. Efter sig lämnade de en länsad budbil.

Efter den mindre incidenten så begav sig aktivisterna ifrån platsen, och fortsatte till andra gymnasieskolor. Till slut så tog limmet slut, och kvällen började lida emot sitt slut. Kvällen avrundades med en bit mat och en genomgång utav aktiviteten. Totalt så hade cirka 150 affischer kommit upp på de olika skolorna.


I Göteborg delades Salemfacklan ut som vanligt på avenyn under lördagen och senare på söndagen befann sig aktivister vid Centralstationen och spred tidningen.

I Stockholm delades 9 600 tidningar ut under lördagen ibland annat Kista Centrum, Barkarby, Kungens kurva, Länna, Sickla, Farsta Centrum, Haninge, Nacka, Bromma med flera. Under Söndagen fick Ekeröborna stifta vidare bekantskap med Salemfacklan liksom julshopparna i Täby Centrum. Nedan kommer en rapport från en av Täbyaktivisterna.

På söndagseftermiddagen samlades ett tiotal aktivister, gamla som nya för att dela ut Salemfacklan i Nordens största inomhuscentrum, Täby Centrum. I drygt en timma stod aktivisterna vid olika utgångar till Täby Centrum och delade ut tidningen i handen på folk. Senare så valde aktivisterna att lappa bilarna i parkeringsgaraget. Totalt så delades runt 800 tidningar ut och aktivisterna begav sig hemåt för gemensam fika och samkväm.

I Skellefteå spreds tidningen likaså under söndagen till ett par hundra hushåll och samtidigt delades hundratals av tidningar ut i både Strängnäs och Mariefred.

Även idag delades tidningen ut i Stockholmsorterna Märsta, Eknäs och Björknäs.


Med bara ett par dagar kvar är det viktigt att alla försöker efterleva fjolårets uppmaning att alla deltagare ska ta med sig minst en extra deltagare till.

Kom ihåg er att klä er varmt och medtag blommor, facklor och ljus. En begränsad mängd blommor kommer däremot att finnas på plats för självkostnadspris liksom en större mängd facklor. Dessa finns till salu för samma pris som i fackhandeln, 20 kronor. Gratis the kommer att serveras för alla frusna.

Väl mött!
Sitemap