Information
Läs Salemfacklan
Kontakt
 

Massivt tåg trots ...
Full fart till sis...
Tandlöst motstånd ...
Fortsatta utdelnin...
Kampanjnyheter...
Kampanjen fortsätt...
Rikstäckande infor...
Bussresa till Sale...
Media och lögnerna...
Massiv kampanj inl...
[Arkiv]

2000
2001
2002
2003
2004
 

Minnesfonden
Mordet
Personen Daniel
Minnet hålls vid liv
De rättsliga efterspelen
Informationskampanjer
Etablissemangets roll
 

Filmer
Bakgrundsbilder
Bilder från tidigare år
 

English
Deutch
 
Tandlöst motstånd mot minnesmanifestation - [2005-12-09]
Nu är det endast två dagar kvar tills Salemmanifestationen 2005 går av stapeln. Olika hotbilder målas som vanligt upp när träskvänstern och anarkister ska ut på sina vanliga destruktiva, meningslösa kaosaktioner. Men hur ser då hotbilden ut för den vanlige deltagaren?


I dagsläget kan vi konstatera att det inte finns några hinder överhuvudtaget som påverkar den enskilde deltagaren annat än eventuella förseningar eller alternativa färdvägar. Som det är nu har vänstern kollapsat i en egen ”söndra och låt Salemfonden härska” strategi.

Tidigare har kommunisterna som gömmer sig under namnet ”Nätverket mot rasism”, NMR, enats med anarkistsekten AFA och tillsammans genomförde de illegala aktioner i Rönninge med mindre lyckat resultat. Båda grupperna har valt att hålla sig inne i stan sen ifjol men istället för att ena sig har de delats upp i en, åtminstone verbal, ”konfrontations” linje och en mer traditionell protestlinje. Kommunisterna som enas under NMR kommer att hålla en manifestation i Stockholm och samlas på Norrmalmstorg klockan 13:00. De kommer sen gå till Norra bantorget för att lyssna på svenskfientliga tal.

Medan NMR arrangerade ett möte ifjol höll AFA till på centralstation med Syndikalisternas Ungdomsförbund, SUF. Den aktionen blev vad man i folkmun kallar för ”fiasko”. Deras egna positiva siffror talar om 400-500 deltagare medan deras negativa siffror talar om 100-200 deltagare. Med tanke på annat folk i rörelse, en del som smälte in är det svårt att göra en korrekt beräkning men bland annat polisens uppskattning är att siffran mer troligt låg på 200 personer än 500.

Nu har då AFA och SUF även de använt taktiken ”söndra och låt Salemfonden härska” gentemot varandra. Så även denna grupp har lekt celldelning och halverats. AFA kommer att hålla till vid Karlbergs station från klockan 14.00 och SUF på Centralstationen från klockan 14.00. SUF gick in gemensamt ifjol och räknade då knappt 100 deltagare vilket talar sitt tydliga språk om hur svag denna grupp kommer att vara på lördag. AFA i sin tur kommer sitta fast isolerade vid Karlberg.

För de som åker med pendeln finns det självklart flera alternativ. Ett enkelt är att resa i god tid innan eventuella förseningar uppkommer. Men som det ser ut nu kommer framkomligheten att skötas så pendeltågen kommer fortfarande vara ett fungerande alternativ. Men för den som inte vill chansa och bli sen kan man från båda linjerna innan Karlberg kliva av och fortsätta med tunnelbana. Därefter kan man ta sig till pendeltågsförbindelser på annat håll.

Hela den uppsatta taktiken är förankrad i rastlösas tonåringars behov av att revoltera och behöver därav inte uppfylla några större mål än lite kaos och en gemensam ryggdunk över Internet. Så för de Stockholmare som är berörda av motaktionerna så ska dessa inte ses som några större hinder.

De enda som löper någon egentlig risk är till exempel organisatörer och funktionärer som skulle på ett eller annat sätt kunna bli mål för någon form av attentat för vänsterns desperata handlingar i försöken att försena eller komplicera manifestationen. Men säkerheten har utökats för alla i riskzonen liksom att inga lägenheter lämnas tomma så även dessa eventuella motaktioner lär nå föga framgångar. Allt talar med andra ord för att Salemmanifestationen 2005 kommer präglas av värdigt lugn.

Salemfondens kampanj med bland annat gratistidningen Salemfacklan har nått ut till en bra bit över 100 000 personer när man tänker på att en tidning ses ofta av fler än en och nästan samtliga av de tryckta 100 000 exemplaren är ute när detta skrivs. Som motpropaganda har gruppen med 17-åringarna tagit fram affischer med knogjärn vad det nu ska vara till för nytta för ett gäng inringade på Karlberg. Vidare har man även fotat sig själv i fejkade slagsmål för att göra klistermärken. Så medan media blåser upp rubriker om risk för våld ska man inte överdriva dessas aktiviteter då de är mindre intressanta för manifestationen.

Ta med er era vänner, era familjemedlemmar, arbetskamrater, skolkamrater och låt facklorna sprida sitt ljus och ge folket hopp.

Väl mött i Salem!
Sitemap