Information
Kontakt
 

Sjunde manifestati...
Gemensam resa för ...
Reseinformation...
Tre dagar kvar...
Bussresa frÄn Nykö...
Salemkampanjen igÄ...
Dalarna utmanar Er...
Aktion vid Stockho...
Salemkampanjen 200...
Delta i Salemmanif...
[Arkiv]

2000
2001
2002
2003
2004
 

Minnesfonden
Mordet
Personen Daniel
Minnet hålls vid liv
De rättsliga efterspelen
Informationskampanjer
Etablissemangets roll
 

Filmer
Bakgrundsbilder
Bilder frÄn tidigare Är
 

English
Deutch
 
Tre dagar kvar - [2006-12-06]

Med tre dagar kvar till Salemmanifestationen 2006 har flygbladsförrÄden börjat sina. Runtom Stor-Stockholm har bladen spridits den senaste veckan. Bland annat i Sickla, Gustavsberg, MÀlarhöjden, Stinsen med flera orter. Runtom Stockholm har nÄgra tusen affischer satts upp. AffischuppsÀttning som skedde pÄ Södermalm blev Àven ett föremÄl för morgonnyheterna dÄ affischerna placerats i parkeringsautomaternas reklamutrymme av de ansvariga aktivisterna.

Runtom Dalarna har aktiviteterna fortsatt, i NorrtĂ€lje har utdelningar ocksĂ„ Ă€gt rum liksom pĂ„ andra orter, men mest uppmĂ€rksammat blev utdelningen pĂ„ Avenyn nu i helgen. För andra helgen pĂ„ rad delades flygblad ut i flera timmar mitt pĂ„ Avenyn. Men efter utdelningen attackerade vĂ€nsterextremister aktivisterna. Trots numerĂ€rt underlĂ€ge slutade attacken trots allt med att angriparna flydde. Vidare slog GT pĂ„ stora trumman om attacken med underrubriken ”Flygbladet som startade upploppet”. Flygbladet Ă„tergavs med bild över en halv sida för Ă„tskilliga tusentals, om inte hundratusentals, Göteborgare fast starkt censurerat. Bland annat censurerade man kĂ€llhĂ€nvisningar för citat, en av dem en Universitetsuppsats. GT:s vinkling och nertystande talar för sig sjĂ€lv pĂ„ ett effektivt sĂ€tt.


Salemmanifestationen Ă€r skapad för att hĂ„lla Daniels minne vid liv. Ett offer bland mĂ„nga, men till skillnad frĂ„n alla anonyma offren vet vi alla vem Daniel var, och hĂ„ller honom vid liv genom att minnas honom som den glade ”lilleman” han var. Salemmanifestationen Ă€r Ă€ven det starkaste uttrycket för kravet att samhĂ€llet mĂ„ste genomgĂ„ en förĂ€ndring sĂ„ att mord som det pĂ„ Daniel, eller övergrepp som inte slutar med döden, inte fortsĂ€tter att ske och ske och ske. Du har tvĂ„ dagar pĂ„ dig kvar att göra Salemmanifestationen till en kraft att rĂ€kna med. Prata med vĂ€nner, bekanta och familj, ta med dig minst en ny deltagare, sĂ„ ses vi i Salem.
Sitemap