Information
Kontakt
 

Kammarrätten sa ja...
Alla till Salem!...
Farväl Timmy, på l...
Full fart runt lan...
Informationsblad o...
Bussresor till Sal...
Daniels mors tack ...
Salemmaterial infö...
Lokalpolitiker pro...
Vi glömmer aldrig ...
[Arkiv]

2000
2001
2002
2003
2004
2005
2006
 

Minnesfonden
Mordet
Personen Daniel
Minnet hålls vid liv
De rättsliga efterspelen
Informationskampanjer
Etablissemangets roll
 

Filmer
Bakgrundsbilder
Bilder från tidigare år
 

English
Deutch
 
Alla till Salem! - [2007-12-06]
Denna skrivelse var tänkt att innehålla den sista informationen, liksom en varning att det kan florera rykten och massmediala attacker med syfte att skada manifestationen. Detta har vi sett tidigare år där media i elfte timmen spridit desinformation. Det är även mer regel än undantag att media ska påstå att Salemmanifestationen urartar, slåss med polisen, mot motdemonstranter och mycket mer när de skriver om manifestationen. Sanningen är att det på sju år inte har varit en enda incident av våldsamt slag!

Vad det gäller varningen så hade drevet börjat innan vi hann publicera denna skrivelse. Det florerar nu rykten att tillstånden är indragna och att detta skulle påverka manifestationen. Så är inte fallet. Det som skett är att Salemfondens tillstånd, liksom Revolutionära frontens ansökan som ansökt i det gamla numer insomnade namnet ”Nätverket mot rasism”, tillfälligt lagts på is tills Länsrätten kan ta ett beslut imorgon (fredag).

Med andra ord ska vi inte gå händelserna i förväg. Om Länsrätten ändå skulle ge ett negativt besked imorgon så påverkar detta inte heller manifestationen eller dess deltagare. Vad som kan ske vid en icke tillståndsgiven manifestation är att en arrangör, om en sådan kan finnas, kan riskera böter för ordningsbrott. Denna misstanke kan inte, och inga andra heller, riktas mot deltagare. Deltagare är, liksom manifestationen, grundlagsskyddade. Polisen får enligt lagen överhuvudtaget inte ens avbryta en icke tillståndsgiven manifestation såvida inte det förekommer extrema situationer, såsom allvarlig fara för säkerheten. Polisen har redan i strid mot politikerna gjort klart att de inte ser några sådan omständigheter.

Kontentan av detta är att oavsett vad Länsrätten kommer fram till, oavsett om tid finns för överklagan från vår sida om det behövs, så kommer inte Salemmanifestationen att ställas in, inte heller kommer Du som deltagare att påverkas.

Politikernas attacker mot manifestationen genom Salems kommun, Polisstyrelsen och nu eventuellt från politikerna i Länsrätten visar att alla politiskt inkorrekta riskerar att få sina rättigheter inskränkta. Att de ens gjort en sådan ovanlig åtgärd såsom en inhibition är en tydlig signal att alla bör gå man ur huse för att delta och försvara våra medborgerliga fri- och rättigheter.

Dra ditt strå till stacken och värva minst en ny deltagare, gör vad du kan för att få gamla Salemdeltagare att sluta upp och försvara demonstrationsrätten.

Alla till Salem!Gemensam resa för Stockholmare
För Stockholmare som åker bil så finns information om detta nedan, detta gäller de som åker kommunalt, såväl Stockholmare som besökare.

Vi rekommenderar en samåkning på samma tåg. På sl.se kan man söka i reseplaneraren när tåget avgår från just din station eller knutpunkt, den vi rekommenderar alla att ta är tåget som avgår från Stockholms Central klockan 15:12, detta når Rönninge 15:41 om tåget håller tiden.


Vägbeskrivning
Salem och Rönninge ligger söder om Stockholm. Åker man bil så är den enklaste vägen E4:an. Man svänger då av från E4:an mot Salem/Rönninge och därefter är det bara att följa skyltarna mot Rönninge. Du parkerar din bil på infartsparkeringen bakom stationen. Se gärna kartor på eniro.se eller dylikt ifall du är osäker.


Ordningsregler
Funktionärer kommer att gå ut med information och direktiv innan, under och efter samlingen. Det är viktigt att du lyssnar på detta då det handlar om såväl praktiska frågor som allmän upplysning av viktig information.

Vi kommer att ställa upp oss och gå i led fyra om fyra. Hela ledet kommer att gå samlat, inte uppdelat i kolonner utan som en enhetlig massa.

När tåget börjar röra på sig går vi till mordplatsen under sorgens tystnad. Vi röker inte i tåget liksom att vi inte använder mobiltelefoner. Alkoholförtäring är strikt förbjuden innan och under samlingen.

Facklorna tänds på order ifrån funktionärerna. Detta kommer att ske i intervaller så att de sist i ledet inte får sina facklor utbrunna för tidigt.

Väl framme gör vi halt. Funktionärerna kommer då att slussa fram led för led. De som har med sig blommor och ljus kommer att slussas rakt fram till nedläggningsplatsen. De övriga deltagarna kommer slussas direkt mot scenen för att minimera denna så ofta tidskrävande process.

Under talen ombedes alla att undvika prat av respekt för talaren.
Organiserade resor till Salem

Klicka här för mer information om bussresorna.
Flygblad och affischer

Flygbladen kan nu beställas. Beställningsinformation hittar du genom att [ klicka här ]Daniel Wretströms eftermäle

Daniel Wretströms eftermäle är en minnesskiva tillägnad Daniel som är utgiven av Nordiska Förlaget. En av låtarna på skivan skrevs till den första minnesmanifestationen för Daniel som hölls i Salem en vecka efter mordet. Låten, som heter Till minne av Daniel Wretström, kan du lyssna på genom att [ klicka här ]
Även du

Även du är titeln på en låt som skrevs och spelades in inför Salemmanifestationen 2006 men dess budskap klingar fortfarande lika aktuellt inför årets manifestation. Lyssna på Även du genom att [ klicka här ]

Sitemap